Ieder Technasium zijn eigen karakter

Hoewel ieder Technasium hetzelfde Programma van Eisen heeft, heeft ieder Technasium wat we ontworpen hebben zijn eigen karakter en uitstraling gekregen.
Door goed te kijken naar de gebruiker en het pand ontstaat er steeds een ander ontwerp wat ook ons blijft verrassen.
Zo is het Technasium aan het Northgo College gelieerd aan de Aerospace in Noordwijk en heeft het Technasium bij Sg Spierings hoek meer de uitstraling van de petrochemie, met name door het grote lichtobject in de vide wat is geïnspireerd op een Butaan molecuul. Bij Sg De Breul in Zeist zijn ze meer gericht op voedsel vanwege de Universiteit van Wageningen en bevindt de school zich middenin de bossen, dit zie je meteen terug in het ontwerp. Andere Technasiums zijn meer geïnspireerd op het gebouw en de omgeving; Het gebouw van Rotterdam is 1 van de eerste gebouwen met betonnen bekistingen, die we zichtbaar hebben toegepast. Het Minkema College had een hele grote ruimte waarbij het Technasium meer intieme ruimtes moest krijgen en bij het Almedecollege was de karakteristieke ruimte ontworpen door Mecanoo architecten, hier hebben we de uitstraling aangepast aan de ruimte. Bij het JRL moest het Technasium vooral flexibel ingezet worden, naar gelang het proces.
Zo heeft ieder zijn Technasium zijn eigen karakter en uitstraling gekregen en blijft het maken van een goed ontwerp ook voor ons steeds een uitdaging, waarbij we onszelf ook steeds verrassen.

Stories

Geen resultaten